Do góry

Desery Przepis na:

pulchne faworki z 5 składników

pulchne faworki z 5 składników

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 6133

Dodano:

Odsłon: 7534

Potrzeba do nich niewiele składników, są bardzo leciutkie, ale nie suche i twarde tylko mięciutkie i puszyste. Takie lubię najbardziej.

Składniki

  • Ciasto
  • 6 żółtek
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 400g śmietany 12 lub 18 %
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mąka pszenna tortowa-ile weźmie ciasto
  • DODATKOWO
  • cukier puder do posypania faworków
  • olej do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.

    Wałkujemy dość cienko, kroimy na paski, potem na prostokąty.
    Nacinamy i zawijamy faworki.

  2. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
    Dajemy na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju

  3. następnie posypujemy cukrem pudrem i gotowe :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń