Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie sezonu na papierówki, takie racuszki często u mnie goszczą na stole, na różne okazje śniadanie, podwieczorek czy kolacje .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sodę, cukier, cukier waniliowy, jajko i zsiadłe mleko . Całość miksujemy i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie obieramy jabłka i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem .