Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie sezonu na papierówki, takie racuszki często u mnie goszczą na stole, na różne okazje śniadanie, podwieczorek czy kolacje .
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12044
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41910
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5022
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45857
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12044
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41910
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5022
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45857
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sodę, cukier, cukier waniliowy, jajko i zsiadłe mleko . Całość miksujemy i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie obieramy jabłka i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem .