Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie sezonu na papierówki, takie racuszki często u mnie goszczą na stole, na różne okazje śniadanie, podwieczorek czy kolacje .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sodę, cukier, cukier waniliowy, jajko i zsiadłe mleko . Całość miksujemy i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie obieramy jabłka i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem .