Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie sezonu na papierówki, takie racuszki często u mnie goszczą na stole, na różne okazje śniadanie, podwieczorek czy kolacje .
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sodę, cukier, cukier waniliowy, jajko i zsiadłe mleko . Całość miksujemy i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie obieramy jabłka i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem .