Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie sezonu na papierówki, takie racuszki często u mnie goszczą na stole, na różne okazje śniadanie, podwieczorek czy kolacje .
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sodę, cukier, cukier waniliowy, jajko i zsiadłe mleko . Całość miksujemy i odstawiamy na chwilę.
W tym czasie obieramy jabłka i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ciasta, całość mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Przed podaniem posypujemy obficie cukrem pudrem .