Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 161
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2642
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107518
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 161
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2642
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107518
Składniki
Dynię umyć, osuszyć, przekroić na pól, usunąć włóknisty miąższ i pestki. Pokroić na plastry o grubości około 2 cm lub w kostkę Dynię ułożyć na dużej blasze.Piec do miękkości przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po wystygnięciu obieramy ze skóry.w między czasie wyrabiamy kruche ciasto,i wkładamy do lodówki.
Zmiksuj dynię oraz wszystkie składniki.Mleko dolewaj po trochu.
Wyłóż ciastem okrągłą formę do tarty 24cm (wylep ciastem także brzeg formy).Na wierzch wylej masę dyniową.Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut, aż wierzch się zarumieni.
Przy podawaniu posyp wycięty trójkąt gorzką czekoladą, i zrób kleksa bitej śmietany.