Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15224
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4618
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8972
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15224
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4618
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8972
Składniki
Umyte jabłka obieramy i trzemy na tartce na dużych oczkach . Wkładamy do garnka i zagotowywujemy mieszając. Gorące blenderujemy na papkę i wsypujemy galaretki. Odstawiamy do wystygniecia tak aby masa lekko się stężała. Do masy jabłkowej można dodać podczas gotowania szklankę cukru.
Na tortownicy układamy biszkoptowe spody przekładając je masą jabłkową.
Do miski wlewamy dwie szklanki mleka i dodajemy sernik w proszku miksujemy na szybkich obrotach. Gotową serową masę wykładamy fantazyjnie na wierzch i dekorujemy boki. Do masy serowej można dodać 2 serki waniliowe.
Dekoracja to rzecz gustu i kuchennego zasobu - u mnie było zwykłe gorzkie kakao.