Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszysta babka Caffe latte"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3926
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3926
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Podłużną foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia (ew. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą). Do miski wbij jajka. Ubijaj mikserem, dodając porcjami cukier. Kiedy piana będzie lśniąca, wlej ostudzone masło, zmiksuj, po czym wsyp obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wlej aromat waniliowy.
Ponownie zmiksuj (krótko, tylko do czasu, aż się połączą). Ciasto podziel na 3 równe części. Do jednej wsyp kakao, do drugiej – kawę. Każdą z mas dobrze wymieszaj.
Do przygotowanej foremki nakładaj kolejno łyżką masę z kakao, następnie z kawą, a na koniec wyłóż ciasto jasne (nie wygładzaj każdej kolejnej warstwy, dzięki temu utworzą one ciekawy marmurek).
Babkę piecz 60 min (drewniany patyczek do szaszłyków wbity na chwilę w ciasto powinien pozostać suchy). Gotową wystudź na kratce. Polej polewą i posyp kakao.Źródło: Tina