Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,prosta,puszysta babka zachowująca bardzo długo świeżość
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 211
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 109
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 211
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 109
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać żółtka i cukry.Zmiksować do uzyskania puszystej piany.Następnie dodać majonez i chwilę miksować.Obydwie mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.Zmniejszyć obroty miksera do minimum i chwilę miksować do połączenia składników.
Formę wysmarować tłuszczem i lekko obsypać bułką tartą.Można odlać 1/2 szklanki ciasta,zmieszać je z kakao i wylać do formy.Następnie wylać resztę ciasta.Piec ok 45 min w temp.190-200 st