Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,prosta,puszysta babka zachowująca bardzo długo świeżość
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 943
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 943
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać żółtka i cukry.Zmiksować do uzyskania puszystej piany.Następnie dodać majonez i chwilę miksować.Obydwie mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.Zmniejszyć obroty miksera do minimum i chwilę miksować do połączenia składników.
Formę wysmarować tłuszczem i lekko obsypać bułką tartą.Można odlać 1/2 szklanki ciasta,zmieszać je z kakao i wylać do formy.Następnie wylać resztę ciasta.Piec ok 45 min w temp.190-200 st