Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,prosta,puszysta babka zachowująca bardzo długo świeżość
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7477
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7477
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać żółtka i cukry.Zmiksować do uzyskania puszystej piany.Następnie dodać majonez i chwilę miksować.Obydwie mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.Zmniejszyć obroty miksera do minimum i chwilę miksować do połączenia składników.
Formę wysmarować tłuszczem i lekko obsypać bułką tartą.Można odlać 1/2 szklanki ciasta,zmieszać je z kakao i wylać do formy.Następnie wylać resztę ciasta.Piec ok 45 min w temp.190-200 st