Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasto dopełnione nutką wanilii - pyszne, słodkie i puszyste.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3825
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3825
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Piekarnik nastaw na 180 stopni. Natłuść masłem dno formy do pieczenia (około 20 cm średnicy). W misce utrzyj masło z cukrem aż stanie się lekkie i puszyste. Dodaj po jednym jajku naraz, dobrze mieszając składniki. Rozgnieć banany widelcem i dodaj do miski wraz z olejkiem waniliowym. Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką i wsyp je do reszty składników. Połącz mąkę z masą, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do formy do pieczenia i piecz 50 minut w 180 stopniach.
Polecam dodać deserowi więcej smaku kładąc na niego cytrynowy lukier. 2 szklanki cukru pudru wymieszać z dwoma łyżkami soku z cytryny. W razie problemów z połączeniem składników ostrożnie dodawać po pół łyżeczce letniej wody.