Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto do popołudniowej kawy .
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 382
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 382
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej . W jednej misce rozbełtać mokre składniki a w drugiej suche . Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników .
Tortownicę ( ø 18 cm ) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto . Pieczemy około 30 minut w 180 °C (do tak zwanego suchego patyczka) . Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem .
* Puree z dyni Dynię przekrój na 4 części , wydrążyć gniazda nasienne . Teraz można dynię przygotować na dwa sposoby ; 1. Obrać dynię ze skórki i pokroić w kostkę . Do rondla wlać wody tylko tak by zakryło dno , wsypać dynię i dusić pod przykryciem aż dynia zacznie się rozpadać ( około 30 minut ) . W trakcie duszenia mieszać od czasu do czasu . Lekko ostudzić i zmiksować na gładki mus . > To mój ulubiony sposób i go preferuję < 2. Kawałki dyni ze skórą piec w piekarniku w 190° C do miękkości . W zależności od rodzaju dyni około 30 - 60 minut . Obrać ze skóry i zmiksować .