Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto do popołudniowej kawy .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej . W jednej misce rozbełtać mokre składniki a w drugiej suche . Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników .
Tortownicę ( ø 18 cm ) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto . Pieczemy około 30 minut w 180 °C (do tak zwanego suchego patyczka) . Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem .
* Puree z dyni Dynię przekrój na 4 części , wydrążyć gniazda nasienne . Teraz można dynię przygotować na dwa sposoby ; 1. Obrać dynię ze skórki i pokroić w kostkę . Do rondla wlać wody tylko tak by zakryło dno , wsypać dynię i dusić pod przykryciem aż dynia zacznie się rozpadać ( około 30 minut ) . W trakcie duszenia mieszać od czasu do czasu . Lekko ostudzić i zmiksować na gładki mus . > To mój ulubiony sposób i go preferuję < 2. Kawałki dyni ze skórą piec w piekarniku w 190° C do miękkości . W zależności od rodzaju dyni około 30 - 60 minut . Obrać ze skóry i zmiksować .