Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste ciasto – seromak"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Masa makowa: ubijam jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję pozostałe i dokładnie je mieszam. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa: twaróg mielę, łączę z żółtkami. Mieszając, dodaję cukier, masło, budyń, olejek, proszek do pieczenia, śmietanę, rodzynki i migdały. Ubijam pianę z białek, ostrożnie mieszam ją z masą.
Nakładam ją punktowo na masę makową. Piekę ok. godziny w temp. 160°C.Źródło: Kobieta i życie