Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, smaczne ciasto.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie łyżką połączyć z masą żółtkową.Następnie wsypać mąkę wymieszaną z sodą, kakao i orzechy z herbatnikami.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę /24x40/ wyłożoną papierem do pieczenia.Ciasto wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.30 minut. Sprawdzić patyczkiem.
Cukier puder rozetrzeć z rumem, powinna być konsystencja gęstej śmietany i polukrować wystudzone ciasto. Pokroić w małe romby. SMACZNEGO!