Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste, smaczne ciasto.
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5762
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5762
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie łyżką połączyć z masą żółtkową.Następnie wsypać mąkę wymieszaną z sodą, kakao i orzechy z herbatnikami.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę /24x40/ wyłożoną papierem do pieczenia.Ciasto wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.30 minut. Sprawdzić patyczkiem.
Cukier puder rozetrzeć z rumem, powinna być konsystencja gęstej śmietany i polukrować wystudzone ciasto. Pokroić w małe romby. SMACZNEGO!