Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na racuszki z dynią Są delikatne oraz puszyste, można je przygotować na podwieczorek, śniadanie lub kolację. Nie tylko dzieci uwielbiają racuchy, dorośli również
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181941
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 180
Składniki
Dynię obrać ze skórki, oczyścić z miąższu oraz pestek. Pokroić na mniejsze kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski z dynią dodać mąkę, jogurt, jajka, cukier, proszek do pieczenia a następnie wymieszać. Masa będzie dosyć gęsta. Na rozgrzany olej nakładać po łyżce masę, formując racuszki. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor. Żeby racuszki dobrze się usmażyły, smażymy je na małym ogniu przez ok 2-3 minuty, dając im czas na wyrośnięcie oraz pilnując żeby się zbytnio nie przypiekły. Po usmażeniu, racuchy wykładamy na papier, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu a na koniec racuchy posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!