Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na racuszki z dynią Są delikatne oraz puszyste, można je przygotować na podwieczorek, śniadanie lub kolację. Nie tylko dzieci uwielbiają racuchy, dorośli również
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 167
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 977
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8759
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3092
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 167
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 977
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8759
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3092
Składniki
Dynię obrać ze skórki, oczyścić z miąższu oraz pestek. Pokroić na mniejsze kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski z dynią dodać mąkę, jogurt, jajka, cukier, proszek do pieczenia a następnie wymieszać. Masa będzie dosyć gęsta. Na rozgrzany olej nakładać po łyżce masę, formując racuszki. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor. Żeby racuszki dobrze się usmażyły, smażymy je na małym ogniu przez ok 2-3 minuty, dając im czas na wyrośnięcie oraz pilnując żeby się zbytnio nie przypiekły. Po usmażeniu, racuchy wykładamy na papier, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu a na koniec racuchy posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!