Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkiem nigdy się nie nudzą. Przy całorocznej dostępności tych owoców, możemy w każdej chwili smakować pulchnych i delikatnych racuchów. Przepis nie wymaga użycia miksera.
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 213
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 213
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 22
Składniki
Jabłka obieramy. Dwie sztuki ścieramy na tarce, a dwa pozostałe kroimy na drobną kostkę.
Mąkę, sodę, mleko i jajka mieszamy ze sobą. Najpierw dodajemy starte jabłka i mieszamy z masą. Na koniec kawałki i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.