Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkiem nigdy się nie nudzą. Przy całorocznej dostępności tych owoców, możemy w każdej chwili smakować pulchnych i delikatnych racuchów. Przepis nie wymaga użycia miksera.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1073
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13627
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1073
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13627
Składniki
Jabłka obieramy. Dwie sztuki ścieramy na tarce, a dwa pozostałe kroimy na drobną kostkę.
Mąkę, sodę, mleko i jajka mieszamy ze sobą. Najpierw dodajemy starte jabłka i mieszamy z masą. Na koniec kawałki i delikatnie mieszamy.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.