Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne racuchy drożdżowe. Zawsze robił zwykłe, teraz już tylko te będę robić. Są niesamowicie puszyste, pachnące i świeżość zachowują nawet drugiego dnia. Są też fajną przekąską na lunch do szkoły. Zapraszam na kanał Youtube gdzie jest filmik krok po kroku oraz inne przepisy na różne okazje. Link pod przepisem.
Krokiety wigilijne należą do jednego z dwunastu dań, które muszą znaleźć się...
Odsłon: 30557
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2081
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 1068
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 289
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli s...
Odsłon: 2740
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 1885
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2081
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 1068
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 289
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli s...
Odsłon: 2740
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 1885
Składniki
Przesianą mąkę umieść w misce, dodaj szczyptę soli i wymieszaj. Na środku zrób dołek, wkrusz drożdże, wlej połowę mleka(ciepłego!), dodaj dwie łyżki cukru i delikatnie wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 10 minut (aż drożdże zaczną pracować). Jabłko obierz i pokrój na małe cząstki. Kiedy zaczyn ruszy, dodaj pozostałe składniki i mieszaj za pomocą drewnianej łyżki około 10 minut, aż konsystencja ciasta będzie gładka i napowietrzona. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Dodaj wcześniej pokrojone jabłko i delikatnie wymieszaj. Ciasto zostaw jeszcze na 10 minut aby odpoczęło. Ciasto kładź łyżką zanurzoną w zimnej wodzie na rozgrzany olej. Smaż na złoto-brązowy kolor. Przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z ulubionä konfiturą lub/i z cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 786
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 84