Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne racuchy drożdżowe. Zawsze robił zwykłe, teraz już tylko te będę robić. Są niesamowicie puszyste, pachnące i świeżość zachowują nawet drugiego dnia. Są też fajną przekąską na lunch do szkoły. Zapraszam na kanał Youtube gdzie jest filmik krok po kroku oraz inne przepisy na różne okazje. Link pod przepisem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 327
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3761
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 527
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 327
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3761
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 527
Składniki
Przesianą mąkę umieść w misce, dodaj szczyptę soli i wymieszaj. Na środku zrób dołek, wkrusz drożdże, wlej połowę mleka(ciepłego!), dodaj dwie łyżki cukru i delikatnie wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 10 minut (aż drożdże zaczną pracować). Jabłko obierz i pokrój na małe cząstki. Kiedy zaczyn ruszy, dodaj pozostałe składniki i mieszaj za pomocą drewnianej łyżki około 10 minut, aż konsystencja ciasta będzie gładka i napowietrzona. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Dodaj wcześniej pokrojone jabłko i delikatnie wymieszaj. Ciasto zostaw jeszcze na 10 minut aby odpoczęło. Ciasto kładź łyżką zanurzoną w zimnej wodzie na rozgrzany olej. Smaż na złoto-brązowy kolor. Przełóż na ręcznik papierowy. Podawaj z ulubionä konfiturą lub/i z cukrem pudrem. Smacznego!