Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jabłkowa pianka bez pieczenia. Wypróbujcie! To świetny pomysł na wykorzystanie białek, które zostaną po smażeniu pączków czy chruścików.
Tortownica 24 cm lub 26 cm
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2348
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1466
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 540
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3631
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1346
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2348
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1466
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 540
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3631
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1346
Składniki
1 galaretkę agrestową rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Przelać do małej formy i odstawić w chłodne miejsce, aby stężała. 4 galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jabłka obrać i pokroić na plasterki. Włożyć do garnka, wlać 1/3 szklanki wody i dusić jabłka pod przykryciem, aż się rozpadną. Odstawić, aby ostygły, a następnie zblendować. Herbatniki nasączyć delikatnie herbatą i ułożyć na dwie tortownicy. 6 białek ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać 8 łyżek cukru pudru i dalej ubijać. Do piany z białek dodać mus jabłkowy, wymieszać. Wlać tężejącą (nie płynną) galaretkę. Zmiksować. Gotową piankę przelać na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki, aby stężało. Galaretkę, zrobioną na samym początku, pokroić w kosteczki. Udekorować nimi ciasto.