Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i szybki deser. Z podanych składników wychodzą ok 4-6 deserów
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2571
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 505
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2571
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 505
Składniki
Mleko z cukrem zagotowujemy; zdejmujemy z ognia i stale mieszając wsypujemy żelatynę.Mieszamy tak aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
Twaróg miksujemy z jogurtem na gładką, puszystą masę (ja miałam bardzo drobny twaróg, ale gdy mamy gruby to należy rozgnieść widelcem lub przetrzeć przez sito) Miksując dalej masę wlewamy po trochu mleka z żelatyną i Ucieramy na najwyższych obrotach 3 minuty, aż masa będzie lekka i puszysta.
2/3 masy przekładamy do szklaneczek, wstawiamy do lodówki na ok 15 minut. Do pozostałej masy dodajemy zblendowane jagody i miksujemy. Masę jagodową wykładamy na białą i ponownie wstawiamy do lodówki na ok godzinkę.