Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny i szybki deser. Z podanych składników wychodzą ok 4-6 deserów
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Składniki
Mleko z cukrem zagotowujemy; zdejmujemy z ognia i stale mieszając wsypujemy żelatynę.Mieszamy tak aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
Twaróg miksujemy z jogurtem na gładką, puszystą masę (ja miałam bardzo drobny twaróg, ale gdy mamy gruby to należy rozgnieść widelcem lub przetrzeć przez sito) Miksując dalej masę wlewamy po trochu mleka z żelatyną i Ucieramy na najwyższych obrotach 3 minuty, aż masa będzie lekka i puszysta.
2/3 masy przekładamy do szklaneczek, wstawiamy do lodówki na ok 15 minut. Do pozostałej masy dodajemy zblendowane jagody i miksujemy. Masę jagodową wykładamy na białą i ponownie wstawiamy do lodówki na ok godzinkę.