Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty z korzenną nutą i wilgotnym wnętrzem skąpany w białej polewie z bakaliową okrasą ! !
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 844
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1739
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6248
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 844
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1739
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6248
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Masło rozpuścić z miodem, cukrem i przyprawami.
Mąkę przesiać, połączyć z ciepłą masą.
Gdy masa ostygnie dodajemy po jednym żółtku. Dokładnie mieszamy.
Sodę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Wlewamy do ciasta.
Na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
Ciasto przelewamy do wyłożonych papierem (lub natłuszczonych) foremek.
Pieczemy w 180 st. C ok 45-50 min do suchego patyczka.