Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Masło, żółtka, cukier, ser, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny wymieszać mikserem. Do masy dodać ubite białka i wymieszać za pomocą łyżki. Masę wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z masłem. Piec 60 min w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić 10 min w wyłączonym piekarniku.