Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik bez spodu jaki można zjeść . Bardzo smaczny i bardzo wilgotny
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 40
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 61
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 40
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 61
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia a następnie zacisnąć obręcz . Oddzielić żółtka i białka . W miseczce wymieszać skrobie ziemniaczaną i mąkę przenna . W misie miksera utrzeć miękkie masło / margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę . Dalej miksując na najwyższym dodajemy po jednym żółtku . Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać stopniowo ser a następnie wymieszane mąki . ( Teraz można dodać startą skórkę , aromat , rodzynki )
Osobno ubić na sztywno białka i wmieszać delikatnie szpatułką do masy serowej .
Masę serową wyłożyć do tortownicy układamy mandarynki ( można je pominąć ) . Wyrównać .
Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 170 °C ( grzałka góra-dół ) . Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika .
Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia . Zimny sernik wstawić na parę godzin do lodówki . Sernik oprószamy cukrem pudrem lub polewany polewą czekoladową .