Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik wychodzi bardzo puszysty nie opada za bardzo po upieczeniu i znika bardzo szybko.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10409
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423602
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10409
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423602
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na spód herbatniki.Ja użyłam kakaowych ale mogą być zwykłe ;). Do miski wkładamy ser z wiaderka,same żółtka oraz cukier waniliowy.Miksujemy wszystko aby nie było grudek.Następnie wlewamy olej cały czas miksując,dodajemy mleko w proszku i miksujemy do wymieszania się składników. Czas na białka :).Ubijamy je ze szczyptą soli aby piana była sztywna następnie dodajemy cukier i jeszcze raz miksujemy aby masa była sztywna i błyszcząca. Do tak ubitej piany dodajemy po troszku masy serowej i mleka i mieszamy wszystko ręcznie najlepiej drewnianą łyżką do połączenia się składników i żeby masa była gładka. Masa serowa ma rzadką konsystencję więc proszę się nie przejmować :). Gotową masę wylewamy na herbatniki wygładzamy szpatułką i wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu nie wyjmujemy ciasta z piekarnika tylko studzimy przy otwartych drzwiczkach. Kiedy ciasto będzie się studzić robimy polewę. Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy cukier,wsypujemy kakao i mieszamy do połączenia się składników a następnie dodajemy śmietanę i znów mieszamy aby nasza polewa była gładka.
Po ostygnięciu polewy smarujemy nią wystudzone ciasto.Wierzch ciasta możemy posypać dodatkowo wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!!!