Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku, na herbatnikach.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym oraz budyniem. Cały czas miksując wlewać małym strumieniem olej, na koniec dodać mleko w proszku. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Ubitą pianę małymi porcjami dodawać do masy serowej na przemian z mlekiem. Wszystko delikatnie mieszamy łopatką. Na spód formy (25x36 cm) wykładamy herbatniki. Na herbatniki delikatnie przekładamy masę serową aby herbatniki się nie poprzesuwały. Sernik pieczemy przez pierwsze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu, zmniejszam temperaturę do 160 stopni i przykryć pergaminem, aby za bardzo się nie spalił i pieczemy jeszcze 40 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Przygotowanie polewy Gorzką czekoladę, masło oraz mleko rozpuścić wszystko na małym ogniu. Gdy wszystkie składniki już będą rozpuszczone odstawić do przestudzenia. Gdy polewa będzie już przestudzona polać ciasto.