Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku, na herbatnikach.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9336
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4891
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 38
Dziś do pracy.
Odsłon: 646
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9336
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4891
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 38
Dziś do pracy.
Odsłon: 646
Składniki
Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, cukrem wanilinowym oraz budyniem. Cały czas miksując wlewać małym strumieniem olej, na koniec dodać mleko w proszku. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Ubitą pianę małymi porcjami dodawać do masy serowej na przemian z mlekiem. Wszystko delikatnie mieszamy łopatką. Na spód formy (25x36 cm) wykładamy herbatniki. Na herbatniki delikatnie przekładamy masę serową aby herbatniki się nie poprzesuwały. Sernik pieczemy przez pierwsze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu, zmniejszam temperaturę do 160 stopni i przykryć pergaminem, aby za bardzo się nie spalił i pieczemy jeszcze 40 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Przygotowanie polewy Gorzką czekoladę, masło oraz mleko rozpuścić wszystko na małym ogniu. Gdy wszystkie składniki już będą rozpuszczone odstawić do przestudzenia. Gdy polewa będzie już przestudzona polać ciasto.