Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, mięciutki i lekki jak chmurka. Idealny sernik na majówkę i komunię. Borówki dodają delikaty kwaskowy smak.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7697
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2899
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7697
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2899
Składniki
Blacha 33X 22, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Krakersy. kawę i herbatniki lekko zmiksować, wlać rozpuszczone, ostudzone masło. Zmiksować na mokry piasek. Ciasto przesypać do blaszki wyrównać i lekko przyklepać. Odstawić do lodówki. Sernik. Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielić od białek. W 22-25 cm misce zmiksować serek, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dalej partiami wlewać mleko z olejem i mieszać trzepaczką, tylko do połączenia. Wsypać mleko w proszku, dalej mieszając trzepaczką.
Białka ubić z solą, potem cały czas ubijając partiami dodawać cukier. Białko powinno być sztywne i szkliste. Do masy serowej partiami dodawać pianę. Mieszamy delikatnie trzepaczką. Sernik wylać na blachę z ciastem, równomiernie rozsypać borówki.
Piec w kąpieli wodnej w 170 C ok. 75 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.