Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tego ciasta nie trzeba wiele składników by apetycznie wyglądało.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Przygotować galeretki o trzech smakach (wg.przepisu na opakowaniu) kazda w innym pojemniku i odstawić do stężenia. Stężałą galaretkę pokroić w kostkę,ja to robię łyżką i wtedy mam rozdrobnioną galaretkę w różnej wielkości i nie koniecznie musi być w kostkę. Tak jak robię jest szybciej. Rozdrobnione galaretki połączyć i dokładnie wymieszać.
Wyłożyć namoczone biszkoptyw syropie z brzoskwiń na dużą formę do ciasta
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w jednej szkl.wrzącej wody i zostawić do ostygnięcia.
Śmietanę kremową wylać do dużej miski i ubijać mikserem na wys.obrotach tak dł.aż będzie sztywna
Do ubitej śmietany wlać zimną,tężejącą galaretkę , dokładnie i szybko wymieszać mikserem. Wsypać rozdrobnioną galaretkę i ponownie wymieszać łyżką. Jak najszybciej wyłożyć na wcześniej przygotowany spód biszkopt.i wyrównać.
Dwie połówki brzoskwiń z puszki pokroić kto jak woli i rozłożyć na ubitej śmietanie po czym zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową (może być też pomarańczowa). Wstawić do lodówki na 2 godz.