Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne, efektowne i nieskomplikowane ciasto. Robi się je bardzo szybko. Kruche ciasto smarujemy aromatycznymi powidłami śliwkowymi, dekorujemy pyszną bezą z dodatkiem płatków migdałowych i pieczemy. Po ostudzeniu przekładamy masą budyniową i gotowe. Smacznego :) Mmm...po prostu pychotka! Spróbujcie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 896
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 896
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1957
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Margarynę, mąkę z proszkiem i amoniakiem, żółtka i śmietanę zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Dzielimy je na dwie części. Każdą rozwałkowujemy i przekładamy do foremek 25 x 35 cm wyłożonych papierem do pieczenia. W drugim etapie przechodzimy do ubijania białek z cukrem na pianę. Oba ciasta smarujemy powidłami i nakładamy ubitą pianę. Posypujemy płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami i pieczemy przez 30 min. w temp. 200 st. C. Studzimy.
Z podanych składników zagotowujemy budyń i studzimy. Ucieramy masło, a następnie dodajemy małymi porcjami budyń. Tak powstałą masą przekładamy upieczone ciasto.