Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne, efektowne i nieskomplikowane ciasto. Robi się je bardzo szybko. Kruche ciasto smarujemy aromatycznymi powidłami śliwkowymi, dekorujemy pyszną bezą z dodatkiem płatków migdałowych i pieczemy. Po ostudzeniu przekładamy masą budyniową i gotowe. Smacznego :) Mmm...po prostu pychotka! Spróbujcie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8437
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8437
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 671
Składniki
Margarynę, mąkę z proszkiem i amoniakiem, żółtka i śmietanę zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Dzielimy je na dwie części. Każdą rozwałkowujemy i przekładamy do foremek 25 x 35 cm wyłożonych papierem do pieczenia. W drugim etapie przechodzimy do ubijania białek z cukrem na pianę. Oba ciasta smarujemy powidłami i nakładamy ubitą pianę. Posypujemy płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami i pieczemy przez 30 min. w temp. 200 st. C. Studzimy.
Z podanych składników zagotowujemy budyń i studzimy. Ucieramy masło, a następnie dodajemy małymi porcjami budyń. Tak powstałą masą przekładamy upieczone ciasto.