Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34681
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 360
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3994
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34681
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 360
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3994
Składniki
Dokładnie umyj ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Poczekaj, aż wystygną, obierz je i przekrój na połowy. Cebulkę dymkę oczyść i pokrój w plasterki.
Rozgrzej na patelni smalec i podsmaż na nim cebulkę i skwarki. Wymieszaj ziemniaki z podsmażonymi skwarkami i cebulką i dopraw je octem, solą i pieprzem. Następnie wsyp je do brytfanny. Piecz w 200°C przez ok. 20 minut do przyrumienienia.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14