Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Dokładnie umyj ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Poczekaj, aż wystygną, obierz je i przekrój na połowy. Cebulkę dymkę oczyść i pokrój w plasterki.
Rozgrzej na patelni smalec i podsmaż na nim cebulkę i skwarki. Wymieszaj ziemniaki z podsmażonymi skwarkami i cebulką i dopraw je octem, solą i pieprzem. Następnie wsyp je do brytfanny. Piecz w 200°C przez ok. 20 minut do przyrumienienia.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14