Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na kolejną, bardzo pyszną wilgotna babkę, która nie dość, ze jest bardzo łatwa z przygotowaniu, super smakuje to jeszcze pięknie wygląda. Bardzo polecam i zapraszam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27946
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27946
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy żółtka,śmietanę, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy wodę i olej i miksujemy.
Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy sok z cytryny, do drugiej kakao i do trzeciej kisiel.
Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie wkładamy naprzemiennie po łyżce ciasto do formy.
Babkę pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. Studzimy, i wyciągamy z formy.
Następnie ucieramy lukier, dekorujemy babkę według własnego uznania.
I gotowe :)
Babka jest pyszna, wilgotna, pięknie wygląda. Bardzo polecam i życzę udanych wypieków