Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna i prosta sałatka Waldorf"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Umyj jabłka, ale ich nie obieraj. Wykrój z nich ostrym nożem gniazda nasienne.
Pokrój jabłka w drobną kostkę i od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Obierz seler i pokrój w zapałki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj pokrojone winogrona. Jeżeli wolisz rodzynki lub żurawinę, to sparz je wcześniej, bardzo dokładnie osącz na sicie i ostudź.
Dodaj orzechy włoskie.
Wszystkie wymieszaj z majonezem.
Odstaw sałatkę na godzinę do lodówki.
Tradycyjnie podaje się ją na liściu sałaty, ale można też nałożyć samą do miseczek.Źródło: Tele Tydzień