Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.
Sposób przyrządzenia
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Żółtka natomiast mieszamy z cukrem, mlekiem i olejem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Przelewamy mokre składniki do mąki i szybko mieszamy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy je z ciastem.
Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w międzyczasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę. Nakładamy ciasto do gofrownicy i pieczemy do momentu, aż będą złote i chrupiące ( około 2-3 minut).
Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
Smacznego !!
Porada
Gofry ładnie rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników.
Studzimy na kratce !!!!
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11157
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 136
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 319
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 232
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11157
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 136
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 319
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 232
Składniki
Sposób przyrządzenia Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Żółtka natomiast mieszamy z cukrem, mlekiem i olejem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Przelewamy mokre składniki do mąki i szybko mieszamy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy je z ciastem. Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w międzyczasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę. Nakładamy ciasto do gofrownicy i pieczemy do momentu, aż będą złote i chrupiące ( około 2-3 minut). Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Smacznego !! Porada Gofry ładnie rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Studzimy na kratce !!!!
Przepisy Desery
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 31
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 136