Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Sposób przyrządzenia Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Żółtka natomiast mieszamy z cukrem, mlekiem i olejem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Przelewamy mokre składniki do mąki i szybko mieszamy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy je z ciastem. Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w międzyczasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę. Nakładamy ciasto do gofrownicy i pieczemy do momentu, aż będą złote i chrupiące ( około 2-3 minut). Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Smacznego !! Porada Gofry ładnie rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Studzimy na kratce !!!!