Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 932
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2146
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 932
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2146
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Sposób przyrządzenia Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Żółtka natomiast mieszamy z cukrem, mlekiem i olejem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Przelewamy mokre składniki do mąki i szybko mieszamy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy je z ciastem. Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w międzyczasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę. Nakładamy ciasto do gofrownicy i pieczemy do momentu, aż będą złote i chrupiące ( około 2-3 minut). Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Smacznego !! Porada Gofry ładnie rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Studzimy na kratce !!!!