Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego przepisu na lekkie i chrupiące gofry.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25230
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 274
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25230
Składniki
Sposób przyrządzenia Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą. Następnie oddzielamy białka od żółtek. Żółtka natomiast mieszamy z cukrem, mlekiem i olejem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Przelewamy mokre składniki do mąki i szybko mieszamy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy je z ciastem. Odstawiamy ciasto na kilka minut, a w międzyczasie rozgrzewamy dobrze gofrownicę. Nakładamy ciasto do gofrownicy i pieczemy do momentu, aż będą złote i chrupiące ( około 2-3 minut). Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Smacznego !! Porada Gofry ładnie rosną głównie dzięki dokładnemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z resztą składników. Studzimy na kratce !!!!