Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest pyszne, nie za mocno słodkie, mocno owocowe, pianka jest deliktna i lekka..........SMACZNEGO!!!
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 303
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3031
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 303
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3031
Składniki
użyłam śliwki mrożone bez pestek i odmrożone, dodać pokrojone drobno jabłka, wsypać cukier, cynamon, wymieszać
całe jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia na dużych obrotach z 4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję
do masy wsypać mąkę z proszkiem i z 1 minutę na dużych obrotach utrzeć na dość gęste ciasto
silkonowa niska forma 26 cm, ciasto rozsmarować w formie
owoce wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na ciasto, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 30 minut
z podanych składników ubić mocno pianę: do białek wsypać soli, ubijać na dużych obrotach, gdy piana sztywnieje w trakcie ubijania porcjami wsypywać cukier puder, na koniec kroplę olejku o od razu wyłożyc pianę na ciasto po 30 minutach pieczenia, dalej piec 30 minut
wystudzić przy uchylonych drzwiczkach, wystudzone schować w chłodne miejsce