Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza - zmora z dzieciństwa, jednak jej smak w wypiekach w ogóle mi nie przeszkadza.
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu cienkim strumieniem wlewamy olej.
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180°.
Upieczony biszkopt studzimy. Zimny smarujemy dżemem truskawkowym.
Mleko zagotowujemy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego stopniowo wsypujemy kaszę, mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy do momentu aż kasza będzie gęsta. Gorącą wykładamy na ciasto. Na wierzch układamy herbatniki. Pozostawiamy do wystudzenia.
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Studzimy. Tężejącą wylewamy na herbatniki. Pozostawiamy do stężenia.
Uwaga!!! Jeśli chcemy aby ciasto było mniej słodkie możemy użyć dżemy wiśniowego lub z czarnej porzeczki.
Przepyszne, wilgotne ciasto kakaowe. Niepotrzebne są miski, miksery.
Odsłon: 52016
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 92
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 74
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 94
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5779
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 92
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 74
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 94
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5779
Składniki
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu cienkim strumieniem wlewamy olej. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180°. Upieczony biszkopt studzimy. Zimny smarujemy dżemem truskawkowym.
Mleko zagotowujemy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego stopniowo wsypujemy kaszę, mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy do momentu aż kasza będzie gęsta. Gorącą wykładamy na ciasto. Na wierzch układamy herbatniki. Pozostawiamy do wystudzenia.
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Studzimy. Tężejącą wylewamy na herbatniki. Pozostawiamy do stężenia. Uwaga!!! Jeśli chcemy aby ciasto było mniej słodkie możemy użyć dżemy wiśniowego lub z czarnej porzeczki.
Przepisy Desery
Desery
Proste lody z rabarbarem i wanilią
Desery
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Desery
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Desery
Ciasto bananowe z czekoladą i kruszonką
Proste lody z rabarbarem i wanilią
Niezwykle proste w wykonaniu lody rabarbarowe. Idealne dla tych, którzy lubią...
Odsłon: 31
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Doskonały przepis dla osób, które lubią słodkości, ale nie chcą spędzać długi...
Odsłon: 171