Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza - zmora z dzieciństwa, jednak jej smak w wypiekach w ogóle mi nie przeszkadza.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14346
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14346
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu cienkim strumieniem wlewamy olej. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180°. Upieczony biszkopt studzimy. Zimny smarujemy dżemem truskawkowym.
Mleko zagotowujemy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego stopniowo wsypujemy kaszę, mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy do momentu aż kasza będzie gęsta. Gorącą wykładamy na ciasto. Na wierzch układamy herbatniki. Pozostawiamy do wystudzenia.
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Studzimy. Tężejącą wylewamy na herbatniki. Pozostawiamy do stężenia. Uwaga!!! Jeśli chcemy aby ciasto było mniej słodkie możemy użyć dżemy wiśniowego lub z czarnej porzeczki.