Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci:)) Ciasto inne niż pozostałe, dzięki pysznym i chrupiącym spodzie :-))
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1555
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1555
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
Płatki drobno pokruszyć,następnie dodać krem (równie dobrze może to być każdy inny krem czekoladowy nie koniecznie nutella,robiłam także z innym kremem i wyszło wyśmienite:)) Wyłożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków,podczas układania masy proszę o dociskanie masy co później ułatwia krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. W tym czasie co będziemy robić Bitą śmietanę blachę ze spodem wkładamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach następnie dodajemy:cukier waniliowy,serek homogenizowany i śmietan-fix,chwilkę jeszcze wszystko razem miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i do lodówki.
2 galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę