Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam całym sercem to ciasto piekę go od 18 lat i zawsze wychodzi z każdym owocem. Moja rodzinka i przyjaciele są zachwyceni smakiem tego właśnie ciasta.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, szczyptę soli można dodać również dowolny olejek,
Zmiksować wszystko na jednolitą masę, wstawić na 10 minut do lodówki.
W międzyczasie przygotować śliwki czyli oczyścić je z pestek.
Do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką blaszki 40 * 12 wylać ciasto.
Na ciasto ułożyć śliwki skórką do dołu.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 50 minut w zależności od piekarnika, do suchego patyczka.
Jeśli ktoś chce na dużą blachę wystarczy podwoić produkty.