Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ciasto z lekką nutą kwaskową.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem tortownicę o średnicy 30 cm. Na cieście rozłożyć obrane z gałązek czerwone porzeczki . Ubić białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na porzeczki. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni. Jeżeli wierzch zacznie się za mocno rumienić, pod koniec pieczenia nakryć papierem do pieczenia. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem.