Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ciasto z lekką nutą kwaskową.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 965
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1807
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1883
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9140
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 965
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1807
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1883
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9140
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na "piasek". Można też rozetrzeć w palcach. Podzielić na dwie części: 3/4 i 1/4. Większą część rozsypać na wysmarowaną masłem tortownicę o średnicy 30 cm. Na cieście rozłożyć obrane z gałązek czerwone porzeczki . Ubić białka z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na porzeczki. Na pianie rozsypać resztę ciasta. Piec 30 minut w tem. 200 stopni. Jeżeli wierzch zacznie się za mocno rumienić, pod koniec pieczenia nakryć papierem do pieczenia. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem.