Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest przepyszne i warte upieczenia i zjedzenia.............SMACZNEGO!!!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93932
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3543
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1639
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2319
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93932
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3543
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1639
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2319
Składniki
jajka XL lub 4 "L", miękkie masło, cukier, aromat cytrynowy mikserem ucierać z 4 minuty, masa bedzie grudkowata i taka ma być
wsypać mąkę z proszkiem, kakao i mikserem krótko tylko połączyć składniki na gęste ciasto
silikonowa tortownica 24 cm - przetrzeć formę ręcznikiem papierowym nasączonym olejem i rozsmarować w formie ciasto ciasto
na cieście poukładać truskawki lekko je wciskając do ciasta
piekarnik na 200C, grzanie góra/dół, 2 poziom - piec około 40-45 minut, ciasto wyjąć jak wystygnie na talerz
zimną śmietanę ubijać na sztywno, gdy zacznie robić się sztywna wsypać galaretkę i ubić na sztywno - rozsmarować na wierzchu ciasta
na śmietanie poukładać połówki truskawek i schować do lodówki na kilka godzin