Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta i niezwykle pyszna propozycja na śniadanie, deser, kolację, albo na każdą porę dnia :) Najlepiej smakują z kubkiem kawy zbożowej :)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12377
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12377
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 849
Składniki
Mleko, sól, olej, cukier, cukier waniliowy i jajka mieszam dokładnie w misce. Najlepiej rózgą, żeby wszystkie składniki dobrze się wymieszały. Następnie dodaję stopniowo mąkę. Mieszam, aż mąka dobrze się połączy z ciastem, bez grudek. Ciasto odstawiam na 15 minut, żeby "dojrzało". Ciasto nabierze większej gęstości od mąki.
W tym czasie rozpuszczam czekoladę w 1/4 szklance mleka. Na rozgrzaną patelnie wlewam chochelkę ciasta naleśnikowego i smażę z dwóch stron. Na usmażony naleśnik nakładam powidła śliwkowe (najlepsze oczywiście domowe) i całość polewam czekoladą. Smacznego :)