Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta i niezwykle pyszna propozycja na śniadanie, deser, kolację, albo na każdą porę dnia :) Najlepiej smakują z kubkiem kawy zbożowej :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26401
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1629
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26401
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1629
Składniki
Mleko, sól, olej, cukier, cukier waniliowy i jajka mieszam dokładnie w misce. Najlepiej rózgą, żeby wszystkie składniki dobrze się wymieszały. Następnie dodaję stopniowo mąkę. Mieszam, aż mąka dobrze się połączy z ciastem, bez grudek. Ciasto odstawiam na 15 minut, żeby "dojrzało". Ciasto nabierze większej gęstości od mąki.
W tym czasie rozpuszczam czekoladę w 1/4 szklance mleka. Na rozgrzaną patelnie wlewam chochelkę ciasta naleśnikowego i smażę z dwóch stron. Na usmażony naleśnik nakładam powidła śliwkowe (najlepsze oczywiście domowe) i całość polewam czekoladą. Smacznego :)