Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie pierniczki norymberskie z dużą ilością bakalii.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19214
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232085
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkami na puszysta masę
Mąkę wymieszać z pozostałymi sypkimi składnikami: proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika, kokosem
Rodzynki zlać wrzątkiem i po chwili odcedzić i odsączyć
Do masy jajecznej dosypywać sypkie składniki mieszając. Następnie dodać rodzynki, i skórkę kandyzowaną. Wszystko dokładnie wymieszać
Na koniec dolać rum i mleko. Wymieszać
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na nim od foremki lub szklanki okręgi o średnicy ok 6 cm
Na środek każdego nakładać łyżką ciasto i lekko spłaszczać nadając mu kształt okręgu
... więcej na blogu Domowa Kuchnia Aniki