Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie pierniczki norymberskie z dużą ilością bakalii.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8991
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4770
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8991
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkami na puszysta masę
Mąkę wymieszać z pozostałymi sypkimi składnikami: proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika, kokosem
Rodzynki zlać wrzątkiem i po chwili odcedzić i odsączyć
Do masy jajecznej dosypywać sypkie składniki mieszając. Następnie dodać rodzynki, i skórkę kandyzowaną. Wszystko dokładnie wymieszać
Na koniec dolać rum i mleko. Wymieszać
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na nim od foremki lub szklanki okręgi o średnicy ok 6 cm
Na środek każdego nakładać łyżką ciasto i lekko spłaszczać nadając mu kształt okręgu
... więcej na blogu Domowa Kuchnia Aniki