Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie pierniczki norymberskie z dużą ilością bakalii.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkami na puszysta masę
Mąkę wymieszać z pozostałymi sypkimi składnikami: proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawą do piernika, kokosem
Rodzynki zlać wrzątkiem i po chwili odcedzić i odsączyć
Do masy jajecznej dosypywać sypkie składniki mieszając. Następnie dodać rodzynki, i skórkę kandyzowaną. Wszystko dokładnie wymieszać
Na koniec dolać rum i mleko. Wymieszać
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na nim od foremki lub szklanki okręgi o średnicy ok 6 cm
Na środek każdego nakładać łyżką ciasto i lekko spłaszczać nadając mu kształt okręgu
... więcej na blogu Domowa Kuchnia Aniki