Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i pyszne ciasteczka, przy tym proste w wykonaniu.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Z mąki, śmietany i margaryny zagniatamy ciasto.W razie potrzeby można podsypać jeszcze mąką by odchodziło od stolnicy.
Ciasto wałkować na grubość około 5 mm. Dużym kubkiem wycinać kółka i na każde kółeczko kłaść pół łyżeczki marmolady. Sklejać palcami jak pierożki.
Układać na blasze dość blisko siebie bo się nie sklejają i nie rosną bardzo.Piec w temp.220 st.C około 20 minut- na złoty kolor.
Po wystudzeniu lukrować i zajadać.
Smacznego!