Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne pomidory z twarożkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Duży pomidor sparz, a następnie zdejmij z niego skórkę, ale nie wyrzucaj jej. Kawałki skórki usmaż na oleju, przełóż na bibułę, aby je osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Pozostałe, mniejsze pomidory starannie umyj i osusz, a następnie pościnaj im wierzchy, wydrąż środki.
Wyjęte środki z 9 pomidorów i pomidor ze zdjętą skórką utrzyj z serami, śmietaną lub jogurtem oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokrojoną natkę i dymkę (lub cienki szczypiorek).
Wydrążone pomidory napełnij twarożkami z dodatkami, po czym udekoruj kawałkami obsmażonej skórki i ewentualnie listkami zieleniny.Źródło: Świat kobiety