Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i baardzo smaczne :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Jabła zcieramy na tarce z duzymi oczkami.
Z pozostałych składników (oprocz cukru pudru i cynamonu) ucieramy gładkie ciasto. Dodajemy starte jabłka, mieszamy.
Na patelni smazymy niewielkie placuszki na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem z odrobina cynamonu. SMACZNEGO!