Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 10
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 865
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 10
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 865
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
Galaretki rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody i chłodzę. Kremówkę ubijam na sztywno i dodaję serki oraz cukier puder. Mieszam jednak nie dlugo. Do każdej chłodnej ale płynnej galaretki dodaję masę i dokładnie mieszam. Dno formy ( u mnie mała kwadratowa) wykładam folią i układam herbatniki. Wylewam ale powali już tężejącą masę fioletową i chłodzę w lodówce. Gdybym dodała zbyt płynną masę herbatniki mogly by pouciekać. Po całkowitym utwardzeniu wylewam niebieską i gdy stężeje koleją zieloną masę. Od razu układam herbatniki na samej górze.
Gdy fioletowa masa stężała w lodówce pozostałe były w dość ciepłym miejscu by szybko nie stężały.
Deser schłodziła jeszcze kilka godzin.