Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 115
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 149
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 735
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94329
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 115
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 149
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 735
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94329
Składniki
Galaretki rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody i chłodzę. Kremówkę ubijam na sztywno i dodaję serki oraz cukier puder. Mieszam jednak nie dlugo. Do każdej chłodnej ale płynnej galaretki dodaję masę i dokładnie mieszam. Dno formy ( u mnie mała kwadratowa) wykładam folią i układam herbatniki. Wylewam ale powali już tężejącą masę fioletową i chłodzę w lodówce. Gdybym dodała zbyt płynną masę herbatniki mogly by pouciekać. Po całkowitym utwardzeniu wylewam niebieską i gdy stężeje koleją zieloną masę. Od razu układam herbatniki na samej górze.
Gdy fioletowa masa stężała w lodówce pozostałe były w dość ciepłym miejscu by szybko nie stężały.
Deser schłodziła jeszcze kilka godzin.