Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Galaretki rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody i chłodzę. Kremówkę ubijam na sztywno i dodaję serki oraz cukier puder. Mieszam jednak nie dlugo. Do każdej chłodnej ale płynnej galaretki dodaję masę i dokładnie mieszam. Dno formy ( u mnie mała kwadratowa) wykładam folią i układam herbatniki. Wylewam ale powali już tężejącą masę fioletową i chłodzę w lodówce. Gdybym dodała zbyt płynną masę herbatniki mogly by pouciekać. Po całkowitym utwardzeniu wylewam niebieską i gdy stężeje koleją zieloną masę. Od razu układam herbatniki na samej górze.
Gdy fioletowa masa stężała w lodówce pozostałe były w dość ciepłym miejscu by szybko nie stężały.
Deser schłodziła jeszcze kilka godzin.