Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29425
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29425
Składniki
Galaretki rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody i chłodzę. Kremówkę ubijam na sztywno i dodaję serki oraz cukier puder. Mieszam jednak nie dlugo. Do każdej chłodnej ale płynnej galaretki dodaję masę i dokładnie mieszam. Dno formy ( u mnie mała kwadratowa) wykładam folią i układam herbatniki. Wylewam ale powali już tężejącą masę fioletową i chłodzę w lodówce. Gdybym dodała zbyt płynną masę herbatniki mogly by pouciekać. Po całkowitym utwardzeniu wylewam niebieską i gdy stężeje koleją zieloną masę. Od razu układam herbatniki na samej górze.
Gdy fioletowa masa stężała w lodówce pozostałe były w dość ciepłym miejscu by szybko nie stężały.
Deser schłodziła jeszcze kilka godzin.