Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47620
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165195
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 338
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47620
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165195
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 338
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 86
Składniki
Galaretki rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody i chłodzę. Kremówkę ubijam na sztywno i dodaję serki oraz cukier puder. Mieszam jednak nie dlugo. Do każdej chłodnej ale płynnej galaretki dodaję masę i dokładnie mieszam. Dno formy ( u mnie mała kwadratowa) wykładam folią i układam herbatniki. Wylewam ale powali już tężejącą masę fioletową i chłodzę w lodówce. Gdybym dodała zbyt płynną masę herbatniki mogly by pouciekać. Po całkowitym utwardzeniu wylewam niebieską i gdy stężeje koleją zieloną masę. Od razu układam herbatniki na samej górze.
Gdy fioletowa masa stężała w lodówce pozostałe były w dość ciepłym miejscu by szybko nie stężały.
Deser schłodziła jeszcze kilka godzin.