Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwszy raz zrobiłam sernik w szybkowarze i na pewno nie ostatni, sernik jest bardzo delikatny, aksamitny, jest jak masło choć nie ma tłuszczu w nim.............SMACZNEGO!!!
szybkowar wysoki,forma okrągła 18 cm, pałka blendera
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5623
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1106
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12215
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Twaróg pokruszyć do miski, dodać cukier, jajka, jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować.
Wsypać budyń, kaszą manną i mikserem połączyć składniki z masą twarogową.
Dodać skórki kandyzowane i połączyć składniki.
Tortownica 18 cm wyłożona folią (tortownica dobrana do szybkowara,szybkowar śred. 22 cm, wysoki na 9 litrów), dłuższy kawałek folii zostawić z boku do nakrycia w szybkowarze.
Na dnie formy ułożyć herbatniki, dać połowę masy serowej, do garnka szybkowara włożyć np sitko rozkładane ale nie rozkładać tylko do góry nogami i na nim postawić formę, teraz wyłożyć do formy resztę masy serowej i łyżką ubijać delikatnie, nakryć wystającą folią wierzch sernika. Wlać 4 szklanki wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 40 minut, po spuszczeniu ciśnienia otworzyć szybkowar i wynieść w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
Formę z sernikiem wyjąć z szybkowara, usunąć folię i położyć na talerzu.
Truskawki zmiksować z pudrem cukrem, sokiem z cytryny, śmietaną, przed podaniem polać porcję sernika na talerzyku musem.