Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba poczekać do drugiego dnia żeby skosztować, ale naprawdę warto!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto zagniatamy z podanych składników i wkładamy na kilka godzin do lodówki, po tym czasie dzielimy na 4 części. [ciasto trzeba bardzo bardzo cieniutko rozwałkować najlepiej od razu na papierze]. Upiec 4 placki. Czas pieczenia jednego to ok 9 minut w 175 st. ciasto jest po upieczeniu bardzo kruche trzeba uważać żeby się nie połamało.
Masa. Gotujemy mleko. Do gotującego się mleka wsypujemy powoli ciągle mieszając kaszę mannę żeby się grudki nie zrobiły. Gotujemy kilka minut przelewamy do miski studzimy. Ucieramy margarynę z 2 łyżkami cukru pudru dodając po łyżce ostudzony grysik. Przełożenie: ciasto-1/2 masy-ciasto-powidło-ciasto-1/2 masy- ciasto- polewa i kokos Najlepiej smakuje na drugi dzień jak ciasto zrobi się miękkie. Smacznego:)