Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kakaowe i kruche ciasteczka. Idealne na świąteczny stół i koszyczek. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1371
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1188
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1371
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1188
Składniki
14 ciastek w kształcie jajek. Każdy kwiat i listki powinny być dobrze wypłukane i osuszone. Olej kokosowy i margarynę wyjmujemy z lodówki na 10 minut przez robieniem ciastek. Wszystkie składniki miksujemy w robocie na kleisty piasek.
Ciasto przekładamy na blat lekko zagniatamy. Kulkę ciasta kładziemy na rozłożoną przezroczystą folię, lekko rozpłaszczamy dłońmi i zawijamy folią. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki.
Potem, przez folię ciasto delikatnie wałkujemy. Odwijamy folię i formą wykrawamy jajka.
Ciastka delikatnie przenosimy na blaszkę z papierem do pieczenia. Każde smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy kwiaty i listki. Ciastka pieczemy 10 minut w 165 C.