Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kakaowe i kruche ciasteczka. Idealne na świąteczny stół i koszyczek. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5590
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1076
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5590
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1076
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1506
Składniki
14 ciastek w kształcie jajek. Każdy kwiat i listki powinny być dobrze wypłukane i osuszone. Olej kokosowy i margarynę wyjmujemy z lodówki na 10 minut przez robieniem ciastek. Wszystkie składniki miksujemy w robocie na kleisty piasek.
Ciasto przekładamy na blat lekko zagniatamy. Kulkę ciasta kładziemy na rozłożoną przezroczystą folię, lekko rozpłaszczamy dłońmi i zawijamy folią. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki.
Potem, przez folię ciasto delikatnie wałkujemy. Odwijamy folię i formą wykrawamy jajka.
Ciastka delikatnie przenosimy na blaszkę z papierem do pieczenia. Każde smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy kwiaty i listki. Ciastka pieczemy 10 minut w 165 C.