Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne male co nieco na zimowe wieczory ;-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326666
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12120
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16979
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326666
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12120
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16979
Składniki
Drozdze zasypac w misce cukrem i cukrem waniliowym, rozgniesc lyzka, dodac cieple mleko, wymieszac. Dodac make (wsypywac stopniowo), sol i jajko, mieszac az do otrzymania gladkiego ciasta. Odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia na okolo 30-40 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzac olej (nie za mocny plomien gazu pod patelnia, zeby racuchy sie nie spalily), lyzka nakladac porcje ciasta (u mnie 1 racuch to 1 lyzka ciasta) i smazyc na zloty kolor. Odsaczyc z tluszczu na papierowych serwetkach, posypac obficie cukrem pudrem. Do tego kawa lub herbatka i jestesmy w siodmym niebie ;-)