Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne male co nieco na zimowe wieczory ;-)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Drozdze zasypac w misce cukrem i cukrem waniliowym, rozgniesc lyzka, dodac cieple mleko, wymieszac. Dodac make (wsypywac stopniowo), sol i jajko, mieszac az do otrzymania gladkiego ciasta. Odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia na okolo 30-40 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzac olej (nie za mocny plomien gazu pod patelnia, zeby racuchy sie nie spalily), lyzka nakladac porcje ciasta (u mnie 1 racuch to 1 lyzka ciasta) i smazyc na zloty kolor. Odsaczyc z tluszczu na papierowych serwetkach, posypac obficie cukrem pudrem. Do tego kawa lub herbatka i jestesmy w siodmym niebie ;-)