Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne male co nieco na zimowe wieczory ;-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32922
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32922
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Drozdze zasypac w misce cukrem i cukrem waniliowym, rozgniesc lyzka, dodac cieple mleko, wymieszac. Dodac make (wsypywac stopniowo), sol i jajko, mieszac az do otrzymania gladkiego ciasta. Odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia na okolo 30-40 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzac olej (nie za mocny plomien gazu pod patelnia, zeby racuchy sie nie spalily), lyzka nakladac porcje ciasta (u mnie 1 racuch to 1 lyzka ciasta) i smazyc na zloty kolor. Odsaczyc z tluszczu na papierowych serwetkach, posypac obficie cukrem pudrem. Do tego kawa lub herbatka i jestesmy w siodmym niebie ;-)