Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Do większej miski wsypujemy mąkę. Na środku robimy dziurkę do której rozkruszamy drożdże i zasypujemy cukrem. Na środek wlewamy pół szklanki ciepłego mleka przykrywamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Następnie do miski dodajemy pozostałe składniki jajko, mleko, sól i wszystko razem mieszamy lub miksujemy. Na koniec można dodać pokrojone w kosteczkę jabłka chyba, że jabłka kładziecie bezpośrednio na smażone placuszki. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięci na ok. godzinę.
Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju. Nakładamy łyżką zanurzoną w gorącym oleju lub wodzie, dzięki temu ciasto będzie ładnie odchodziło od łyżki. Smażymy na małym lub średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy a następnie posypujemy sporą ilością cukru pudru.
Przepis dnia
Lekkie i puszyste jak chmurka - drożdżowe racuszki mojej mamy :) Koniecznie z...
Odsłon: 20803
Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.
Odsłon: 524
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 782
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 231
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 782
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 231
Składniki
Do większej miski wsypujemy mąkę. Na środku robimy dziurkę do której rozkruszamy drożdże i zasypujemy cukrem. Na środek wlewamy pół szklanki ciepłego mleka przykrywamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Następnie do miski dodajemy pozostałe składniki jajko, mleko, sól i wszystko razem mieszamy lub miksujemy. Na koniec można dodać pokrojone w kosteczkę jabłka chyba, że jabłka kładziecie bezpośrednio na smażone placuszki. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięci na ok. godzinę. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju. Nakładamy łyżką zanurzoną w gorącym oleju lub wodzie, dzięki temu ciasto będzie ładnie odchodziło od łyżki. Smażymy na małym lub średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy a następnie posypujemy sporą ilością cukru pudru.
Przepisy Desery
Desery
Dietetyczne ciasto
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Dietetyczne ciasto
Przepyszne fit ciasto pod kruszonką
Odsłon: 3
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 691