Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy są pyszne i w pięknym kolorze który nastraja bardzo pozytywnie.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9554
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9554
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
Składniki
Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut.
Do miski przełożyć mąkę, wsypać budyń, resztę cukru, dodać jajko, puree i wlać mleko oraz zaczyn z drożdży. Całość dokładnie zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać.
Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.