Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy dyniowe z jabłkiem

Racuchy dyniowe z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 129

Dodano:

Odsłon: 9340

Racuchy są pyszne i w pięknym kolorze który nastraja bardzo pozytywnie.

Składniki

  • mąka 1 i 1/3 szk,
  • jajko 1 szt,
  • cukier 3 łyżki,
  • drożdże 20 g,
  • mleko 1 szk,
  • puree z dyni 4 łyżki,
  • budyń waniliowy 1 szt,
  • jabłko duże 1 szt,
  • cukier puder do posypania,
  • olej do smażenia,
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać łyżeczkę cukru oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut.

  2. Do miski przełożyć mąkę, wsypać budyń, resztę cukru, dodać jajko, puree i wlać mleko oraz zaczyn z drożdży. Całość dokładnie zmiksować i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 min. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko i wymieszać.

  3. Smażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń