Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy dyniowe ze śmietaną"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13566
Polecam.
Odsłon: 81
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2034
Szybka i smaczna
Odsłon: 13566
Polecam.
Odsłon: 81
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2034
Składniki
Dynię obierz ostrym nożem i wydrąż z niej pestki. Pozostały miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a obrane i opłukane ziemniaki – na średnich.
Ziemniaki posyp solą i odstaw na pół godziny. Gdy puszczą sok, odlej je i dodaj do dyni.
Masę wymieszaj z jajkiem, solą oraz pieprzem. Dosyp tyle mąki, by dobrze się połączyły.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe racuchy i smaż z obu stron na złoto.
Gorące placki posyp cukrem i polej śmietaną. Udekoruj listkami mięty.
45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 390
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV