Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance z jabłkami
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 116
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1130
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 116
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1130
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Składniki
- Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy. - Jabłko obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. - Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. - smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. - Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.