Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance z jabłkami
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1495
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 623
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1495
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 623
Składniki
- Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy. - Jabłko obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. - Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. - smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. - Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.