Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance z jabłkami
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 388
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 480
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 388
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 480
Składniki
- Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy. - Jabłko obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. - Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. - smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. - Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.