Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z brzoskwiniami

Racuchy z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 555

Dodano:

Odsłon: 1594

Racuchy są świetne na obiad na słodko lub na kolację. Wykonanie jest bardzo proste i szybko można się cieszyć pysznym daniem.Wystarczy je oprószyć cukrem pudrem, albo podać z ulubionym dżemem.

Składniki

  • mleko - 500 ml
  • jajka - 2 szt.
  • cukier - 2-3 łyżki
  • cukier wanilinowy - 1 op.
  • soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
  • brzoskwinie - 1 puszka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy żółtka, mąkę, sodę, cukier oraz cukier wanilinowy. Wszystkie składniki miksujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie a na końcu ubitą pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy.

  2. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń