Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 31
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 31
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Składniki
W kubku przygotować rozczyn: wlać ¼ szkl ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na ok 10-15min do wyrośnięcia. W tym czasie można obrać i pokroić w kostkę jabłka Do miski wsypać mąkę, sól, wlać resztę mleka, jajko i powstały rozczyn. Wymieszać mikserem. Dodać pokrojone jabłka i wymieszać miską. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem