Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
W kubku przygotować rozczyn: wlać ¼ szkl ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na ok 10-15min do wyrośnięcia. W tym czasie można obrać i pokroić w kostkę jabłka Do miski wsypać mąkę, sól, wlać resztę mleka, jajko i powstały rozczyn. Wymieszać mikserem. Dodać pokrojone jabłka i wymieszać miską. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem