Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 340
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2761
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 899
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14450
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 340
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2761
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 899
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14450
Składniki
W kubku przygotować rozczyn: wlać ¼ szkl ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na ok 10-15min do wyrośnięcia. W tym czasie można obrać i pokroić w kostkę jabłka Do miski wsypać mąkę, sól, wlać resztę mleka, jajko i powstały rozczyn. Wymieszać mikserem. Dodać pokrojone jabłka i wymieszać miską. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem