Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie racuchy z jabłkami o delikatnym smaku szarlotki. Polecam na osłodę jesiennych popołudni.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11526
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10492
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11526
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10492
Składniki
Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól, mieszamy. Robimy dołek w mące i do niego rozkruszamy drożdże, posypujemy cukrem o zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 20 minut żeby drożdże urosły. Po tym czasie wbijamy jajko, pozostałe ciepłe mleko (250 ml) i dokładnie mieszamy. Wymieszane ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy wcześniej przygotowane jabłka obrane ze skórki, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę i posypane cynamonem. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut żeby ciasto podrosło z jabłkami. W między czasie nagrzewamy patelnię z olejem i łyżką nakładamy robiąc placki. Smażymy na rumiany kolor placków z obu stron. Usmażone racuchy osączamy z oleju na papierowych ręczniczkach, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!